Η μελέτη της συμπεριφοράς και σκέψης μέσω της έρευνας του ύπνου

Το εγκεφαλογράφημα με την 24ωρη καταγραφή και στοιχειοθέτηση των λειτουργιών του ύπνου έφερε τη μέγιστη διαγνωστική δυνατότητα στη σύγχρονη τεχνολογία. Με τις σύγχρονες τεχνικές προγραμμάτων και ανάλυσης που υπάρχουν η καταγραφή των φαινοτύπων και τα αποτελέσματα των συνδυασμών τους δίνουν τα περιθώρια της έκτασης όλων σχεδόν των εγκεφαλικών νοσημάτων.

Βέβαια, ακόμη ο ανθρώπινος εγκέφαλος του εξεταστή, αυτού που μιλάει με τη γλώσσα των συχνοτήτων με τον εγκέφαλο του ασθενή δεν είναι σε θέση να αποφανθεί για όλα, αλλά, σύντομα θα φτάσει στο μέγιστο της απόδοσης χωρίς χρονική και τοπική δέσμευση. Θα μπορεί ο ασθενής κοιμώμενος φορώντας μια εγκεφαλογραφική κάσκα στη Νέα Υόρκη συνδεδεμένη με ένα κινητό να δίνει στο γιατρό που θα βρίσκεται π.χ. στην Αθήνα να ελέγχει ταυτόχρονα τα στοιχεία του ύπνου του και ουσιαστικά το μέλλον του. Μην ξεχνάμε ότι λόγω της χρονικής διαφοράς ο ασθενής θα ζήσει το «παρόν» του γιατρού 7-8 ώρες αργότερα.

Δηλαδή, αν ο γιατρός απαντήσει στις συχνότητες με συχνότητες μπορεί να επηρεάσει τη ζωή του ασθενούς στο μέλλον πριν ξυπνήσει. Μας φαίνονται όλα τρομερά και φανταστικά είναι όμως πραγματικότητα. Ήδη εφαρμόζεται στην έρευνα του διαστήματος. Στη δεκαετία που εφαρμόζουμε εμείς την τεχνική καταγραφής 24ωρου εγκεφαλογραφήματος είδαμε πολλούς ασθενείς, και κυρίως παιδιά, να σώζονται από βασανιστικές νευρο-ψυχιατρικές αρρώστιες που ως τώρα θεωρούνταν αδύνατες.