Οι τεχνικές βελτιώσεις του εγκεφαλογραφήματος στη σύγχρονη διάγνωση

Η σύγχρονη ψηφιακή επανάσταση άγγιξε και το εγκεφαλογράφημα. Ανώδυνες απλές και γρήγορες τεχνικές καταγραφές έγιναν πραγματικότητα. Ψηφιακές αναλύσεις των ρυθμών από οποιοδήποτε μέρος του εγκεφάλου και σε οποιαδήποτε κατάσταση έγιναν ρουτίνα. Η διαγνωστική αξία του εγκεφαλογραφήματος ανέβηκε στα ύψη.

Με τη σωστή ανάλυσή του μπορούν πλέον να διαγνωστούν και βρεφικές ασθένειες σε εγκεφαλικές διαταραχές, αλλά και να καταγραφούν καταστάσεις που μετά από πέντε χρόνια θα εμφανιστούν σαν εγκεφαλικό νόσημα. Κοντολογίς, πήρε κυριολεκτικά την προτεραιότητα σε ουσιαστική βλάβη από όλες τις διαγνωστικές μεθόδους.


Εικόνα 4 Ψηφιακή ανάλυση των εγκεφαλικών λειτουργιών των εγκεφαλικών σημάτων.






Ένα παράδειγμα για να το καταλάβουμε αυτό είναι οι αστροναύτες, οι ιπτάμενοι αυτοί άνθρωποι έξω από τη βαρύτητα φορούν μονίμως ένα κράνος με κάσκα εγκεφαλογραφήματος το οποίο καταγράφει και μεταδίδει στο επίγειο κέντρο όλες τις εγκεφαλικές αντιδράσεις με σύγχρονες αναλύσεις για κάθε σωματική τους λειτουργία. Η σύνδεση αυτή χρησιμοποιεί πλέον τον αστροναύτη σαν μέσο για την καταγραφή καταστάσεων στο διάστημα. Τα αποτελέσματα τα απολαμβάνουμε σαν ανακουφιστικές θεραπείες στην επίγεια ζωή.